PARTNERS:

 

 

Eva Rennen - MELT icepops

Omschrijving van je onderneming

Op feestjes, festivals, tijdens Tai chi, de stoelendans, twister, in het bubbelbad, de zon, of in de nacht, met of zonder confetti, de aller gekste en leukste ijsjes bevriezen wij om je te verkoelen wanneer je dat het meest nodig hebt. MELT icepops maakt lekkere en verfrissende design-waterijsjes. Wij, Eva Rennen en Leonie Smelt produceren allerlei gekke en mooie vormen waterijsjes die verkocht worden op voornamelijk dansevenementen en op andere locaties waar mensen behoefte hebben aan ijskoude verfrissing. De ijsjes van MELT zien er elke keer anders uit. We hebben een eigen collectie, maar we maken ook specials, speciaal ontworpen voor een evenement of bedrijf, zoals onze ijsjes voor club Trouw Amsterdam. In de zomer staan we op de muziek- en cultuurfestivals, in de winter op de Fashionweek, het Amsterdam Dance Event, 5daysoff en alle andere overdekte (dans)feesten. Maar ook in museum- en designwinkels.

Wat MELT onderscheidt, naast de bijzondere vormen, is het innovatieve productieproces waardoor we in staat zijn op zeer korte termijn, met lage kosten een nieuw design te ontwerpen en op de markt te brengen. We ontwerpen zelf de ijsjes, maken de mallen, produceren de ijsjes en verkopen ze vanuit onze bakfiets. We hebben het hele productieproces zelf bedacht en ontwikkelt. MELT maakt gebruik van 3D technologie om fantasie om te zetten in een ijsje. Elke vorm, elke gedachte, je kunt het zo gek niet bedenken of we zetten het om in een model dat we leuk vinden. Omdat de doelgroep van MELT voornamelijk evenementen en bedrijven betreft onderscheiden we ons bij organisatoren door speciaal voor een evenement of bedrijf ijsjes te ontwerpen. Zo wordt een MELT ijsje een eetbaar uithangbordje.

Grootst behaalde succes

Er zijn een aantal successen waar we het meest trots op zijn. De eerste is ons productieproces. Omdat de huidige waterijsjes productie niet is ingesteld op wisselende en bijzondere vormen, hebben we zelf het hele productieproces ontwikkeld. Hoewel dit nog niet geschikt is voor massa productie, werkt het wel en kunnen we dit met wat technische hulp tot een professioneler en grootschaliger proces omvormen. Ten tweede onze klant Trouw Amsterdam. Toen we het idee bedachten om design waterijs te gaan maken, zaten we tegenover club Trouw en hadden we gelijk al de droom om van dat mooie logo een ijsje te maken. Hoewel het voor ons het hoogst haalbare doel was wat betreft Amsterdamse clubs, zijn we er gelijk voor gegaan en hebben we ze een paar Trouw ijsjes langs gebracht. We verkopen er nu al een aantal weken en daar zijn we super trots op. Tot slot de aanvragen die wekelijks binnenkomen. We doen zelf vrij weinig aan acquisitie, de meeste opdrachten krijgen we doordat we benaderd worden. Voor ons is dat natuurlijk een fijne bevestiging van het succes van ons product!

Toekomstvisie

Onze toekomstvisie is ambitieus. We hebben een grote wishlist in de MELT fabriek hangen van opdrachten die we binnen willen halen. Dit gaat van het Amsterdam Dance Event, de Efteling en het Stedelijk Museum tot aan opdrachten wereldwijd. Daarbij willen en moeten we opschalen, maar zonder dat we onze stijl en lef verliezen. In de nabije toekomst zijn we druk bezig met de opschaling, waarbij we samen met verschillende partijen gaan werken aan een innovatief productieproces. Het vinden van een passende investeerder en werknemers hoort daar ook bij. Daarnaast hebben we continu nieuwe ideeën en willen we, wanneer daar tijd voor is ook eventueel andere producten op de markt zetten. Een van die ideeën is het ontwikkelen van een ijsjes 3d printer, waar we binnenkort een crowdfunded project van willen maken.

Waarom ben jij de Student Ondernemer van 2013?

Omdat we daarmee kunnen laten zien dat je met weinig middelen maar met veel creativiteit en toewijding heel veel kan bereiken. Juist omdat de huidige industrie niet aan onze vragen kon voldoen zijn we het zelf gaan doen. Niet alleen het idee van de ijsjes, maar ook de techniek voor de productie hebben we met inventiviteit en minimale investering binnen een jaar ontwikkelt en dat willen we graag delen met andere studenten. Dat is ook wat centraal staat bij ons, het delen van kennis en samen werken aan de ontwikkeling van een techniek of product. Iedereen die wat kan of wil bijdragen aan ons product is welkom en we helpen ook graag anderen op weg. Juist nu het soms lastig is om aan financiële middelen te komen is dat de manier om toch een product in de markt te zetten, wat je van begin tot eind hebt ontwikkeld.

Terug naar Finalisten | Meer over MELT icepops

 

 

 
De Pers Twitter English Version Bookmark Site LinkedIn Facebook Mail